Laat ze niet stikken

10.670 mensen doen al mee!

0
10.000

Ja, ik wil dat het opzettelijk mismaken van Franse Bulldogs stopt!

Het is al sinds 1 juli 2014 verboden om honden te fokken met schadelijke raskenmerken en erfelijke aandoeningen, maar fokkers trekken zich niets van het verbod aan. Doe mee aan onze e-mailactie en help het opzettelijk mismaken te stoppen!

De Franse Bulldog: het ziekste hondje van de klas

Het is algemeen bekend dat het mismaakte uiterlijk van de Franse Bulldog voor veel leed zorgt bij deze honden. Zo hebben ze ernstige ademhalingsproblemen door de korte snuit en moeten de dieren bevallen met behulp van een keizerssnede, doordat de brede kop niet door het smalle bekken past. De korte staart en compacte bouw leiden vaak tot een hernia en aandoeningen aan de wervels. De Franse Bulldog heeft vergeleken met andere rashonden verreweg de meeste gezondheidsproblemen, die grotendeels voortkomen uit het kenmerkende uiterlijk. Een uiterlijk waar bewust op gefokt wordt.

Franse Bulldog

Als je de eerste keuze aanvinkt, dan sturen wij een e-mail naar dierenartsen, die gespecialiseerd zijn in de Franse Bulldog.

Dierenartsen werken mee aan het overtreden van de wet door bij Franse Bulldogs de keizersnede herhaaldelijk uit te voeren, ondanks dat ze weten dat het hier gaat om onnatuurlijke voortplanting, die veroorzaakt wordt door een schadelijk raskenmerk. Dierenartsen zouden hier niet aan mee moeten werken.

Foto: Youtube

Franse Bulldog

Als je 'e-mail aan de politiek' aanvinkt, dan sturen we jouw e-mail naar de politici met dierenwelzijn in hun dossier.

In 2014 is er door Universiteit Utrecht, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, een rapport afgerond met daarin een precieze beschrijving welke uiterlijke, erfelijke kenmerken schadelijk zijn voor de Franse Bulldog. Sinds 1 juli 2014 is het volgens artikel 3.4 Besluit houders van dieren verboden om met honden te fokken als dat leidt tot schadelijke gevolgen bij de nakomelingen. Toch is er sinds 2014 niet één boete uitgedeeld aan fokkers van dit hondenras. Sterker nog, er wordt helemaal niet gecontroleerd! Hier is geen sprake van niet kúnnen, maar niet wíllen handhaven.

Foto: Dier&Recht

Franse Bulldog

Als je de NVWA aanvinkt, dan sturen wij een e-mail aan de overheidsinstantie die toeziet op dierenwelzijn.

Bij de Franse Bulldog zorgt de korte snuit voor ademhalingsproblemen. Door de brede kop moeten de dieren bevallen met behulp van een keizerssnede. De korte staart en compacte bouw zorgen voor een hernia en aandoeningen aan de wervels; de ronde ogen voor oogontstekingen en de huid voor huidplooidermatitis. Bovenstaande is allemaal eenvoudig te voorspellen. Toch heeft de NVWA hier geen normen voor ontwikkeld, ondanks het bestaan van een enorme hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek. Hier is geen sprake van niet kúnnen, maar niet wíllen handhaven.

Foto: Ralph Rückert

Franse Bulldog

Als je Royal Canin aanvinkt, dan sturen wij een e-mail naar de hondenvoerfabrikant, die de rasvereniging sponsort.

Bij de Franse Bulldog is het kenmerkende uiterlijk een aanslag op de gezondheid en het welzijn van dit dier. De korte snuit zorgt voor ademhalingsproblemen. Door de brede kop moeten de dieren bevallen met behulp van een keizerssnede. De korte staart en compacte bouw zorgen voor een hernia en aandoeningen aan de wervels; de ronde ogen voor oogontstekingen en de huid voor huidplooidermatitis.

Bovenstaande is allemaal bekend en wetenschappelijk bewezen. Toch is Royal Canin, een diervoerfabrikant die nota bene is opgericht door een dierenarts, al jaren de vaste hoofdsponsor van Nederlandse rasvereniging voor Franse Bulldoggen, de HBC.

Foto: deaak.be

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht