Erfelijke aandoeningen bij de Cane Corso

Cane Corso

Een Cane Corso is door zijn massieve bouw extreem vaak belast met de pijnlijke gewrichtsaandoeningen heupdysplasie en elleboogdysplasie. Ook komen voorste kruisbandlaesies (het afscheuren van de voorste kruisbanden) regelmatig voor bij dit ras. De aandoeningen manifesteren zich al op jonge leeftijd.

Pijnstillende behandelingen en hersteloperaties voor deze aandoeningen zijn kostbaar, ook omdat het een grote hond betreft. Door zijn grote bouw en brede borstkas komt een maagdraaiing (maag-dilatatie-volvulus) vaak voor, een levensbedreigende en helaas vaak fatale aandoening. Een Cane Corso wordt gemiddeld slechts 9 jaar.

Hoog risico op erfelijke aandoeningen
Aantal bij dit ras bekende erfelijke aandoeningen: 7
Tips & advies
Cherry eye (opgezwollen derde ooglid) LICG, 2016 | Schwering C, 2008
Elleboogdysplasie - grote hond (aandoening elleboog) LICG, 2016 | Orthopedic Foundation for Animals, 2014, ED
Heupdysplasie - grote hond (ontwikkelingsstoornis heup) Boer L, 2010 | IDID | LICG, 2016 | Orthopedic Foundation for Animals, 2014, HD
Immuungemedieerde artritis (gewrichtsontsteking) LICG, 2016
Maag-dilatatie-volvulus (maagdraaiing) Bell JS, 2014 | Urbanova et al
Osteosarcoom (botkanker) LICG, 2016
Voorste-kruisbandlaesie ('voetbalknie') LICG, 2016

Word nu donateur!

DONEER NU

Kom jij een reclame- of media-uiting met kortsnuiten tegen? Meld het ons! Met een misvormd dier maak je immers geen reclame. Wij informeren het betreffende bedrijf over de ernstige problemen, en vragen het om geen reclame te maken met misvormde honden.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht