Politieke lobby en lobby voor betere wetgeving

Politieke lobby en lobby voor betere wetgeving

Zeker bij politieke partijen als de SP, GroenLinks, de PvdD, D66 en soms ook de PVV, worden de standpunten van Dier&Recht geprezen en maken we indruk met onze gedegen rapporten. Maar de bewindslieden die het voor het zeggen hebben, zoals ministers en staatssecretarissen, zitten al 25 jaar in de zak van hun ambtenaren. Ambtenaren en de Raad van Beheer werken nauw samen bij het verhinderen van structurele veranderingen. De staatssecretaris lepelt braaf de voorgeschreven antwoorden op. Zo verandert er al meer dan een kwart eeuw weinig tot niets en worden de rashonden eerder zieker, dan beter. De lobby van zieke-honden-fokkers is zeer goed georganiseerd, ze strijken zelfs subsidie van de overheid op. 

Toch een overwinning
Desalniettemin heeft Dier&Recht toch één belangrijke overwinning behaald: wetsartikel 3.4 Besluit houders van dieren geldt niet alleen voor beroepsmatige fokkers, maar ook voor hobbyfokkers (of degenen die zich zo noemen) die 90% van het totaal uitmaken.

Laat ze niet stikken

Het is algemeen bekend dat het mismaakte uiterlijk van de Franse Bulldog voor veel leed zorgt bij deze honden. Zo hebben ze ademhalingsproblemen door de korte snuit, moeten de dieren bevallen met behulp van een keizerssnede door de brede kop en zorgen de korte staart en te compacte bouw voor een hernia en aandoeningen aan de wervels.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht