Bekende Nederlanders promoten zieke dwergkezen

Minihondjes met hoofdpijn

We zien ze steeds vaker op Instagram, op Facebook en in de bladen: dwergkeesjes in mooie poses; in de armen van hun baasjes of die van hun kinderen; of in een tasje of kinderwagen. Bekende Nederlanders met deze hondjes voeden deze rage. En dat is slecht nieuws voor de miniatuurhondjes, die heel vaak lijden onder chronische hoofdpijn.

De dwergkees van Demy van Zeeuwen

Demy de Zeeuw is een bekende voetballer. Met zijn gezin heeft hij een dwergkeesje dat hij regelmatig showt op zijn Instagram-account. Zijn liefde voor het hondje maakt dit zieke ras populair onder zijn volgers. Veel volgers willen ook zo’n hondje, net als hun favoriete voetballer.

De pomeriaan van Kim Kötter

Kim Kötter is als influencer een voorbeeld voor jonge moeders. Op Kek Mama heeft ze een wekelijkse vlog. Ze showt haar pomeriaan geregeld op social media. Jonge gezinnen die een pup zoeken, kunnen haar voorbeeld volgen en ook voor gaan voor een dwergkeesje.

Verborgen leed achter de schattige wollige koppies

Veel mensen zijn verrukt van het  schattige knuffelbeerachtig uiterlijk van de dwergkees, in de volksmond ook wel pomeriaan genoemd. Maar achter dat lieve uiterlijk schuilt een hoop leed. 

De hondjes zijn zo klein gefokt dat de schedel te klein is geworden voor de hersenen. Dit leidt tot akelige aandoeningen als chiari malformatie en syringomyelie. Hierbij worden de hersenen in het achterhoofdsgat gedrukt waardoor er een blokkade ontstaat bij de ingang van het ruggenmerg. Dit veroorzaakt matige tot ernstige of zelfs helse hoofdpijn. Constant! 

Wij vragen ons af of Demy en Kim al met hun hondjes bij de dierenarts zijn geweest voor een scan. Zodat ze zeker weten dat deze niet aan de akelige aandoeningen lijden en pijnstillers nodig hebben. 

Bekende Nederlanders, neem je verantwoordelijkheid!

Met onze campagne Miniatuurhondjes hebben altijd hoofdpijn informeren we mensen over de problemen van minihondjes die te klein gefokt worden. We roepen BN’ers op om hun verantwoordelijkheid te nemen, en alleen nog maar te showen met gezonde dieren!

Zie jij een BN'er met een heel klein hondje? Stuur de folder en informeer hen!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht