Meteen boetes uitdelen aan foute hondenfokkers!

Fokkers die bewust de wet overtreden door te fokken met honden met een te korte snuit, krijgen eerst een waarschuwing. Dier&Recht is van mening dat er direct een fikse boete gegeven moet worden!

De regelgeving over snuitlengte is bekend bij fokkers

Sinds maart 2019 zijn er heldere regels voor de snuitlengte van honden, waar fokkers zich aan dienen te houden. De Raad van Beheer heeft de stamboomfokkers over deze wetgeving geïnformeerd. Bovendien zijn de nieuwe richtlijnen volop in het nieuws geweest: Radar, Nieuwsuur en RTL Nieuws maakten er rapportages over, meerdere kranten schreven erover, en op sociale media werd er uitgebreid over gediscussieerd.

Meteen een boete

Inmiddels zijn meerdere fokkers die in de fout gingen, gewaarschuwd door de NVWA. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de NVWA een waarschuwing geeft bij een wetsovertreding – zéker bij het fokken met honden met een te korte snuit. Elke fokker van Mopshonden of Franse Bulldogs is op de hoogte van de nieuwe regelgeving en kan bovendien zelf eenvoudig met een meetlat vaststellen of de snuit van een hond te kort is.

Fokkers die nu nog over de schreef gaan, overtreden doelbewust de wet. Meteen een boete geven, bespaart de NVWA veel tijd en het maakt de malafide fokpraktijken in één keer een stuk minder aantrekkelijk.

Meld foute fokkers

Wil je helpen om slechte fokkers aan te pakken? Meld ze bij ons. Samen zorgen we ervoor dat de NVWA snel ingrijpt!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht