Kleinste hond ter wereld: Chihuahua Milly

Het kleinste hondje ter wereld: Chihuahua Milly

Het is verschrikkelijk dat er titels zijn voor zo klein mogelijke honden. Het kleinste hondje ter wereld krijgt een 'ereplek' in het Guiness Book of Records. Voor deze eeuwige faam lijden hondjes wereldwijd. Milly is op dit moment recordhouder van de titel. Ze is overduidelijk niet gezond.

Minihondje Milly

Deze Chihuahua is slechts 9,65 cm hoog. Als je naar het filmpje kijkt, zie je duidelijk dat er allerlei gezondheidsproblemen spelen bij Milly. Ze loopt als een dronkenman. Ze staat wiebelig op haar pootjes. Haar knieën staan te ver naar buiten, en in een vreemde hoek. Ze kijkt ontzettend scheel (wat duidt op een waterhoofd of andere hersenafwijkingen).

Ze heeft moeite met waterdrinken. Haar tong past niet in haar bek en hangt er dus voortdurend uit. De kans dat Milly net als veel van haar soortgenoten hersenen heeft die niet in haar schedel passen, is groot. In dat geval heeft ze dus ook nog voortdurend hoofdpijn.

Bang om op haar te stappen

De eigenaren vertellen in het filmpje dat ze superschattig is, maar dat ze bang zijn om op haar te gaan staan. Als dat gebeurt, zal ze het waarschijnlijk met de dood moeten bekopen, net zoals gebeurde met die Chihuahua waar de oppas op ging zitten.

Ook de meest gekloonde hond

Deze kleinste hond is ook nog eens de hond die het meest gekloond is. In 2018 werd ze al 49 keer gekloond. De eigenaresse verdient er een dikke boterham mee, en dat is waar het doorgaans om gaat: roem en geld.

Het mag duidelijk zijn dat een hond met zoveel afwijkingen niet gefokt zou moeten worden, laat staan dat men het hondje kloont!

Verspreid de boodschap: kleine hondjes hebben altijd hoofdpijn

Help deze misselijkmakende praktijken stoppen en verspreid de boodschap dat kleine hondjes zoals Chihuahua's en Dwergkeesjes (bijna) altijd hoofdpijn hebben! Ken je iemand met een klein hondje, wijs hem dan op de (mogelijke) problemen en dring erop aan dat hij met zijn hondje naar de dierenarts gaat voor gedegen onderzoek.

Meer weten? Download hier de folder van onze dierenarts.

 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht