Complimenten voor de reactie van Verhuisdieren.nl!

Via het meldpunt op onze website kregen we het bericht dat Verhuisdieren.nl op Facebook een foto van een kortsnuit gebruikte. Gek, want een organisatie die laat zien het beste met dieren voor te hebben, zou niet met kortsnuiten moeten promoten. De benauwdheid, ontstoken ogen en andere gezondheidsproblemen van deze dieren zijn écht een aanslag op hun welzijn!

De Kortsnuitencampagne en Verhuisdieren.nl

Kortsnuitige honden als de Mopshond en de Engelse en Franse Bulldog zijn erg populair, en hoe vaker ze opduiken in de media, hoe populairder ze worden. Dit wil Dier&Recht voorkomen, en met dat doel schrijven we bedrijven en organisaties aan met het verzoek hierover beleid op te stellen.

Verhuisdieren.nl reageerde begripvol en enthousiast op ons schrijven: "Jullie hebben helemaal gelijk. Wij zijn er bij Verhuisdieren al jaren heel alert op." Ze lieten weten dat de foto door een nieuwe collega, die nog niet op de hoogte was van hun beleid met betrekking tot kortsnuitige dieren, op Facebook was gezet.

Een goedmakertje

Toen deze nieuwe collega (die op het moment van ons contact in Thailand verbleef) op de hoogte werd gesteld, beloofde hij meteen om als goedmakertje een grote zak hondenvoeding te doneren aan een lokale dierenopvang. Zo horen we het graag! Namens alle kortsnuiten in Nederland, en de honden in Thailand: bedankt!

Stichting Verhuisdieren.nl

Verhuisdieren.nl is een online platform waar mensen die een huisdier of oppasdier zoeken terecht kunnen, maar ook mensen die een ander thuis of hulp bij de verzorging zoeken voor hun hond, kat of konijn. Door degenen die een huisdier zoeken te koppelen aan degenen die niet langer voor hun dier kunnen zorgen, zorgt de stichting ervoor dat katten en honden rechtstreeks van hun oude baasje naar hun nieuwe baasje kunnen verhuizen. Zo blijft hun een verblijf in het asiel bespaard. 

Ook helpt de stichting je door je een zoekprofiel te laten invullen en dat met dieren te matchen die bij jou passen. En tot slot: ze hebben een goeie blog over de kortsnuitige Franse Bulldog!

Zie jij een reclame met bijvoorbeeld een 'schattige' Mopshond, of een product met een afbeelding van een Franse Bulldog? Meld het ons! Samen helpen we de kortsnuitige honden!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht