Stel je vraag over wat je moet doen om je hond een fijne decembermaand te geven!

December is een fijne maand met veel gezelligheid. Toch is het voor honden niet altijd even leuk of even veilig. Zo is er in december vaak chocolade in huis dat giftig is voor je hond, en van vuurwerk worden veel honden bang. Hoe zorg je ervoor dat jouw hond ook een fijne decembermaand heeft? Dierenarts Kelly geeft raad!

Chocolade

Rond Sinterklaas en Kerstmis krijgen honden het vaak voor elkaar chocolade te stelen. Vooral pure chocolade kan snel vergiftiging veroorzaken, meestal in de vorm van hartritmestoornissen. Honden kunnen hieraan doodgaan. Lees hier wat je hond zeker niet mag eten.

Vuurwerk

De dagen rondom oud en nieuw zijn behoorlijk stressvol voor de meeste honden. De knallen, dreunen en lichtflitsen van het vuurwerk zijn bepaald geen pretje voor ze. Lees hier wat je kan doen om je hond zoveel mogelijk stress te besparen?

Vraag voor de dierenarts

We kunnen ons voorstellen dat je als hondeneigenaar specifieke vragen hebt over problemen met je hond. Stel je vraag vooral! Dierenarts Kelly of gedragsdeskundige Sarah doen hun best je een antwoord te geven. Mail je vraag naar info@rashondenwijzer.nl

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht