Beste vrienden zoeken samen een baasje

Charlie

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een (of twee) in het zonnetje. Deze maand: Bobo en Charlie!

Charlie en Bobo zijn hele dikke vrienden. Ze zijn allebei ongeveer 7 jaar en al samen van pups af aan. Charlie is een kruising Maltezer en Boerenfox (de lichtharige krullenbol op de foto hierboven) en Bobo is een ruwharige Teckel (de donkerharige vrolijkerd op de foto hieronder).

Hun vorige baasje verhuisde naar Griekenland en liet Bobo en Charlie in Nederland achter. Deze onafscheidelijke vrienden zijn nu sámen op zoek naar een nieuw huisje.

Charlie en Bobo zijn allebei heel lief, sociaal en vrolijk. Ze zijn gek op mensen en op aandacht, en spelen binnenshuis graag met pluche beestjes. Ook houden ze er allebei van om te rennen en te spelen op de speelweide. Charlie loopt net iets netter aan de lijn, maar wandelen doen ze allebei graag.

De vrienden kennen allebei maar liefst twee basiscommando's: 'zit' en 'kom'. Bobo is de eigenwijze van de twee en luistert vooral als hij daar zelf zin in heeft – of als er een koekje wordt uitgedeeld als beloning! Buiten kan hij nog wel eens afgeleid worden door de dingen die hij ziet of ruikt. Maar als hij met Charlie aan het rennen is, blijft Bobo (meestal) wel bij zijn vriend in de buurt.

Volgens de dochter van hun oude baasje zijn ze sociaal met kinderen en andere honden. Of dat voor katten ook opgaat, is onbekend.

Charlie en Bobo zijn op zoek naar mensen die veel thuis zijn en graag twee gezelschapshondjes in hun leven willen. Het liefst zijn dit mensen met een tuin, zodat ze in de zomer lekker in de zon kunnen liggen.

Ben je op zoek naar goed gezelschap en wil je deze twee leukerds eens ontmoeten? Kijk dan op de website van Dierenbeschermingscentrum Limburg en informeer via limburg@dierenbescherming.nl of 088-811 36 00.

 

 
Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht