Margriet blijft Mopshonden misbruiken

Dier&Recht schrijft bedrijven aan die Mopshonden en Franse Bulldogs gebruiken in reclames of andere media-uitingen. Deze honden lijden door hun uiterlijk, en door het gebruik in reclames worden ze populairder. We vragen die bedrijven gezonde honden te gebruiken in reclames. Al meer dan 75 bedrijven pasten hun beleid aan. Margriet deed dit tot op heden helaas niet.

Korte snuit is dierenleed
We wijzen bedrijven erop dat honden met korte snuiten zoals Engelse- en Franse Bulldogs en Mopshondjes lijden door hun zogenaamd schattige uiterlijk. De honden zijn vaak levenslang benauwd, hebben gebitsproblemen en oogziektes en raken heel snel oververhit tijdens een korte wandeling. Inmiddels is er zelfs een fokverbod voor het fokken van honden met zo’n korte snuit vanwege de problemen met de gezondheid.

Populair dus gewild
Het gebruiken van deze zieke dieren in de media maakt de dieren populair en daardoor heel gewild. We wezen Margriet hier al meerdere malen op, naar aanleiding van dit en dit artikel. Maar onze e-mails en telefonische contactverzoeken leverden niets op. Helaas heeft Margriet tot op de dag van vandaag geen oog voor dit verschrikkelijke dierenleed en blijft het tijdschrift over de rug van de dieren hun berichten voorzien van afbeeldingen van deze zieke hondenrassen.

Help mee en spam Margriet  
Wil je ook dat Margriet stopt met het gebruiken van deze zieke honden? Laat het weten! Plaats bijvoorbeeld onder een Facebookbericht het bericht 'Margriet, stop met misbruiken van kortsnuitige hondenrassen! #meldreclamekortsnuiten.'

Bedankt voor jullie hulp, samen zorgen we ervoor dat deze lieve dieren niet misbruikt worden.

Andere reclame gezien met een kortsnuitige hond? Meld het ons!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht