Knappe Cooper zoekt een uitdaging

Hond Cooper

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Cooper!

Deze knappe verschijning heet Cooper. Een vondeling die niet meer is opgehaald uit het asiel. In het Dierenopvangcentrum Breda denken ze dat Cooper een Podenco in de familie heeft. Ze schatten zijn leeftijd op 7 jaar.

Cooper is een vrolijke, actieve hond. Hij is graag onder de mensen. Samen iets ondernemen, zoals spelen en rennen, vindt hij leuk, Hij kan ook enorm genieten van een fijne kroelsessie.

In ruil voor iets lekkers vindt hij het ook erg leuk om dingen te leren. Cooper zoekt dan ook iemand die met hem aan het werk gaat en hem genoeg uitdaging kan bieden. Met zoekspelletjes en speuren doe je hem een groot plezier. Cooper kent nog weinig (basis-)commando’s, maar leert vrij snel, zeker als er een lekkere beloning tegenover staat. En geef hem eens ongelijk. Voor wat hoort wat.

Cooper gaat graag mee wandelen en loopt over het algemeen netjes mee aan de lijn. Wel valt hij uit wanneer hij een andere hond of grote voertuigen ziet. Daarom zoekt hij een rustige woonsituatie met tuin waar hij het enige huisdier is. Ook zou hij graag een cursus volgen bij een diervriendelijke hondenschool, om leuke dingen te leren doen in het bijzijn van andere honden.

Het is niet bekend hoe Cooper reageert op kleine kinderen, maar waarschijnlijk zijn kinderen vanaf een leeftijd van 14 jaar geen probleem. Ook is onbekend of hij alleen thuis kan blijven. Cooper zoekt dan ook een situatie waarin dit rustig opgebouwd kan worden.

Zie jij in Cooper je toekomstige maatje? Kijk dan op de website van Dierenopvangcentrum Breda of informeer via info@docbreda.nl of 076-5712712. 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht