Wie biedt Tjappie een mooie oude dag?

Tjappie de hond
In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Tjappie!
 
Tjappie werd naar het asiel gebracht omdat zijn eigenaar niet meer voor hem kon zorgen. Volgens zijn baasje was Tjappie destijds 7 à 8 jaar. Maar één blik op Tjappie en het is duidelijk dat hij deze leeftijd ver voorbij is.
 
Tijdens het lopen viel al gelijk op dat Tjappie een wel erg rare gang heeft. Hij struikelt af en toe over zijn eigen poten en houdt ze stijf. Helaas bleek hij na onderzoek artrose én een oude breuk in zijn achterpoot te hebben. Wat deze lieverd allemaal heeft meegemaakt is niet bekend.
 
Maar Tjappie geeft niet op. Hij laat zijn verzorgers elke dag zien dat hij nog heel veel zin in het leven heeft. Hij krijgt nu dagelijks pijnstilling en wandelt lekker. Tjappie vindt het heerlijk om een rondje te lopen, maar grote stukken zijn niet nodig voor deze man op leeftijd.
 
En ja, er zitten jongere, fittere honden in het asiel, maar Tjappie hoopt dat er toch iemand is die een hondje zoekt van zeker 12+ jaar. Hij is sociaal naar andere honden en kinderen, en kan gerust eventjes alleen thuis blijven.
 
Geef jij deze grijsaard op zijn oude dag een leuke laatste tijd?
 
Kijk dan op de website van Dierenasiel Gouda of informeer via gouda@dierenbescherming.nl of bel 088-8113490. 
 
Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht