Pr-bureau Van Diemen zegt nee tegen zieke hondenrassen in reclame-uitingen

Een screenshot uit het filmpje met de Franse Bulldog dat Van Diemen PR had ingezet voor VakantieDiscounter.

Pr-bureau Van Diemen verzorgt de publiciteit voor VakantieDiscounter. Aanvankelijk gebruikte het bureau daarvoor een Franse Bulldog die in het zand een broodje eet. Leuk filmpje! Maar Franse Bulldogs zijn ernstig zieke honden... Wij zochten contact met Van Diemen, en het bureau reageerde snel en serieus.

Reclame met Franse Bulldogs maakt ze populair
We wezen VakantieDiscounter en Van Diemen PR erop dat ze reclame maakten met een ernstig zieke rashond, en daarmee eigenlijk ook vóór een zieke rashond: de kans dat consumenten ertoe worden aangezet om ook zo’n hond aan te schaffen, is reëel. Het bedrijf verwijderde het filmpje meteen van internet. Chapeau!

Van Diemen PR geeft de kennis door
Maar Van Diemen PR doet meer. Het bedrijf informeert in een blog zelf zijn achterban over het bestaan van zieke rashonden, en de onwenselijkheid om ze in te zetten voor reclame. Bovendien wordt Dier&Recht in het zonnetje gezet, en wijst Van Diemen zelfs op de mogelijkheid om reclames met deze dieren bij Dier&Recht te melden.

Goede actie van Van Diemen PR: volg het voorbeeld
Wij vinden dit een sympathieke actie van Van Diemen PR! Vandaar dat we het bedrijf ook even in het zonnetje zetten. We hopen dat veel van hun klanten hun voorbeeld zullen volgen.

Bedankt Van Diemen PR!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht