H&M blijft zieke hondenrassen promoten

Wij zien nog steeds kledingstukken voorbijkomen van H&M met een Franse Bulldog of Mopshond erop afgebeeld, en ook onze achterban wijst ons regelmatig op deze kledingstukken. Meermaals hebben we geprobeerd contact te leggen met H&M om uit te leggen wat daar zo fout aan is.

Niet lief, maar zielig
Op dit moment verkoopt H&M minstens drie artikelen waarop een Franse Bulldog of Mopshond staat afgebeeld. Wij blijven daar tegen ageren. De minister verbood niet voor niets het verder fokken van Franse Bulldogs op hoe ze er nu uitzien. Deze dieren lijden enorm en zijn en het is dus niet alleen wrang dat ze op kleding worden afgebeeld, maar ook kwalijk. Hiermee promoot H&M zieke hondenrassen. 

Het contact met H&M
Uiteraard hebben wij H&M geinformeerd waarom het een slecht idee is om de Franse Bulldog en Mopshond op kleding af te drukken. Maar contact leggen met H&M is niet zo eenvoudig. Dat komt doordat het moederbedrijf in Zweden zit: alles wat ze naar buiten brengen, moet eerst goedgekeurd worden in Zweden. ‘Maar H&M heeft toch ook een Nederlandse tak?’ zou je denken. Ja, dat klopt, maar die verschuilt zich achter het moederbedrijf. En zo krijg je zelden of nooit antwoord, niet vanuit Zweden, niet vanuit Nederland.

H&M doet (nog) niets 
Inmiddels vindt zelfs de minister dat (onder andere) de Franse Bulldog zoals hij er nu uitziet, niet meer gefokt mag worden. Het verbaast ons dat een groot en naar eigen zeggen vooruitstrevend bedrijf als H&M hier niet op vooruit heeft gelopen, zeker na alle informatie die wij hun hebben verschaft. Helaas heeft H&M daar niets mee gedaan. 

Wat kun jij doen?
Elke keer dat je een kledingstuk met een Mopshond of Franse Bulldog erop ziet bij H&M moet je het om te beginnen natuurlijk niet kopen. Maar wat kun je wél doen? Maak er een foto van, noteer om welk filiaal het gaat, en vul het klachtenformulier op de website in. Hoe meer mensen dit doen, hoe groter de kans dat H&M er eindelijk eens over na gaat denken om te stoppen met het promoten van zieke hondenrassen. 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht