Slechtziende Evy zoekt rust en regelmaat

Hond Evy

In de dierenasielen zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Evy!

 
Evy is een lieve hond van vijf jaar. Ze is erg baasgericht, trouw en aanhankelijk. Maar ook zelfverzekerd, een tikkeltje eigenwijs en waaks.
 
Ze is aan een oog blind en slechtziend met het andere oog. Omdat Evy door een ziekte in het nest slechtziend is geworden weet ze niet beter en redt ze zich prima.
 
Evy leeft momenteel op een zorgboerderij bij een gezin met vijf mensen, twee andere honden, twee katten en drie paarden. Helaas is ze - waarschijnlijk door haar verminderde zicht - wel behoorlijk prikkelgevoelig. Zolang ze onder bekenden is, in een bekende situatie, gaat alles goed. Maar wanneer vreemde mensen het erf betreden, neemt Evy haar 'waaktaak' zeer serieus. Ze is daarbij moeilijk te stoppen en blijft lang blaffen. Ook lijkt ze de spanning af te reageren op een van de andere honden, door hem vast te grijpen in zijn nekvel.
 
Evy is bovendien dusdanig baasgerichtheid dat ze als de baas er niet is over het hek springt en zelf op zoek gaat. Heel trouw, maar niet zo handig: een slechtziende hond op de weg.
 
Haar vorige baasjes denken dan ook dat Evy misschien toch beter af is bij één baas, zonder andere hond(en). Ze heeft meer rust en regelmaat nodig, een stabiele plek met minder prikkels. 
 
Evy hoopt dan ook dat ze geadopteerd wordt door mensen die veel thuis zijn, bijvoorbeeld omdat ze aan huis werken. Kinderen boven de twaalf jaar zullen geen probleem zijn. En hoewel Evy nu in het buitengebied woont, is dat niet per se noodzakelijk. Een rustige buurt zal waarschijnlijk ook prima kunnen. 
 
Kun jij deze vriendelijke hond de rust en regelmaat bieden die ze nodig heeft? Kijk dan op de website van Dierenasiel Zwolle of informeer via info@dierenasielzwolle.nl of 038 - 4601784.
Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht