Oom van pup Senna heeft ook epilepsie! Fokker was op de hoogte

Na de uitzending van Kassa waarin de eigenaar van pup Senna (Ezra) vertelt hoe zwaar het is om een hond met epilepsie te hebben, kregen we nieuwe informatie. Senna was niet het enige geval van epilepsie in de lijnen van deze fokker. En hij fokte ermee door.

Oom van Senna/broer van Beauty heeft epilepsie: fokker was op de hoogte
Beau de volle broer van Beauty (moeder van pup Senna) blijkt ook epilepsie te hebben, dat vertelde de eigenaar van Beau ons naar aanleiding van de uitzending in Kassa. Het gaat om Beau Fan Darya’s Hutte.  In februari 2019 bracht de eigenaar van Beau de fokker op de hoogte.

Twee zussen van Beau zijn fokdieren
In april werd Beauty, de moeder van Senna gewoon weer gedekt, ondanks de epilepsie bij haar directe familieleden. Ook zus Bailey is fokdier en zij kreeg in april nog een nest. Uiteraard hopen we van harte dat de pups van Beauty en Bailey  geen epilepsie krijgen.

Dekken van honden met epilepsie in de directe lijn is misdadig
De fokker wist al in 2018 van de epilepsie van Senna (Ezra) en het geval van Beau werd in februari 2019 bekend. Met twee gevallen van epilepsie in de lijnen is het misdadig deze teven opnieuw in te zetten in de fokkerij. Beauty is zeker drager van het epilepsiegen, maar ook zus Bailey heeft een grote kans het epilepsiegen te dragen en aan de pups door te geven.

Volgens het zorgvuldigheidsprincipe fokken met risicorassen betekent het uitsluiten van directe familieleden van de lijder van epilepsie. Dat betekent directe broers, zussen en ouders uitsluiten van de fokkerij.

Welke dieren moeten uitgesloten worden van de fokkerij
De volgende honden van deze lijn moeten volgens deze regels uit de fokkerij genomen worden. 

Elvis: beter bekent als Mammutz Love Electric Elvis (de vader van Ezra ofwel Senna)
Beauty fan Darya’s Hutte (moeder van Ezra/Senna en zus van Beau)
Bailey Fan Darya’s Hutte (zus van Beau)
Gayo’s Girl Darya van SinBerHeim (Moeder van Beau met epilepsie)
Always Friends Playboy Quintis (Vader van Beau)

Van de overige broers en zussen uit het nest van Beau, Beauty en Bailey weten we niet of het fokdieren zijn, maar het spreekt voor zich dat ook met die dieren niet gefokt moet worden.

Wil jij ook dat deze fokpraktijken stoppen: teken de petitie!

 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht