Nero zoekt een baas die de uitdaging aandurft

Nero

In de dierenasielen zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Nero!

Nero is een mooie Labrador Retriever, van nog geen twee jaar oud. Deze flinke jongen is lief voor zowel volwassenen als kinderen. Hij laat zich goed aanlijnen en loopt gezellig mee. Dat meelopen moet je wel met een korreltje zout nemen. Geregeld wordt hij te enthousiast en begint dan in de lijn te happen. Een duidelijk ‘Nee!’ en het aanbieden van een alternatief, helpt hem om zijn plannen bij te stellen.

Zijn kennis van basiscommando’s is sowieso nogal afwezig. Met de juiste motivatie wil Nero wel gaan zitten op verzoek, maar ‘af’ en ‘kom hier’ zitten nog niet echt in zijn systeem. Daar kan zijn nieuwe baas nog wel mee aan de slag. Ook mogen er nog wel de nodige kilootjes af: Nero is te dik.

Nero is niet erg lief voor katten. Hij reageert opgewonden, en najagen is zeker een mogelijkheid. De ontmoeting met de kat des huizes van zijn vorige eigenaar ging dan ook niet goed.  

De omgang met soortgenoten is eveneens verre van ideaal. In de dagelijkse omgang komt dat niet direct naar voren, maar het matchen met de hond van vorige baasjes ging erg moeizaam. Uiteindelijk kon er samen gespeeld en gewandeld worden. Maar eenmaal thuis ging Nero’s spel te hard en sloeg om in agressie. Ook de ontmoeting met andere honden buiten verliep verre van vredelievend.

Wat precies de oorsprong is van het gedrag van Nero is lastig te zeggen, maar het is zeker iets om serieus te nemen. Nero zoekt nu dan ook een baas zonder andere huisdieren. Een verstandige omgang, training en begeleiding zijn noodzakelijk.

Ben jij een grote hond gewend en wil je graag met Nero aan de slag? Neem dan contact op met Stichting Dierentehuis Den Helder via info@schuthok.nl of 0223 63 14 47, en kom kennismaken met Nero!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht