HG doet wat het belooft! Geen kortsnuitige Boxers meer in reclames

HG is wereldwijd bekend als fabrikant van schoonmaakmiddelen. Helaas gebruikten zij op hun verpakkingen voor geurverwijderaar een Boxer met een heel korte snuit. Wij schreven HG aan en kregen al snel een reactie.

HG wil geen dierenleed veroorzaken
HG liet ons weten dat het op geen enkele manier mee wil doen aan het veroorzaken van dierenleed, en dat het daarom de verpakkingen gaat veranderen. Helaas kost dit wat tijd – en er zijn nog een hoop verpakkingen in omloop – maar de intentie is goed.

Een volgende mail
In een volgende mail stuurde HG ons twee foto’s van Boxers, met de vraag of deze honden wél gezond zijn. De eerste foto was een Boxerkruising met een mooie, lange neus en open neusgaten. De Boxerkruising op de andere foto was minder goed, en die zal om deze reden niet gebruikt worden. Hieruit blijkt dat HG wel degelijk van plan is om de verpakkingen aan te passen en een andere Boxer te gebruiken – zonder daarmee de herkenbaarheid van het product op te geven. Wij waren blij verrast met hun mail en hebben hen voorzien van informatie over de Boxers op de foto’s.

Binnenkort een gezonde Boxerkruising op de geurverwijderaar!
Binnenkort zien we dus een afbeelding van een gezonde Boxerkruising op de verpakking van de geurverwijderaar. Wij willen HG hartelijk bedanken voor de samenwerking en hun goede intenties!

Wil jij op de hoogte blijven van het nieuws over (ras)honden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht