Criteria voor kortsnuitige honden wereldwijd gedeeld

Van Australië tot Noorwegen, van Duitsland tot de UK, gezaghebbende wetenschappelijke bladen, nieuwsgroepen van dierenartsen en hondenbladen, allemaal berichten ze over de maatregelen in Nederland die het fokken van kortsnuiten verbiedt. Het rapport van de Universiteit Utrecht wordt breed geciteerd en Dier&Recht krijgt uit de hele wereld complimenten.

Commedia stopte in mei per direct met de fokkerij
We zijn er nog lang niet, maar we mogen trots zijn dat we de volledig vastgeroeste, dieronvriendelijke rashondenwereld aan het losschudden zijn. In EditieNL legde Arjan Sterk uit waarom de rashondenvereniging Commedia per direct gestopt is met de fokkerij van raszuivere Mopshonden. Commedia is het ermee eens dat het fokken van Mopshonden met een dergelijk korte snuit tegen de wet is.

Massaal gedeeld wereldwijd
Het bericht dat Commedia stopte met fokken, schudt de rashondenwereld wakker. Dierenartsen en welzijnsorganisaties  wereldwijd juichen dit voorbeeld toe, en delen het bericht massaal. Dit geeft aan hoe blij dierenartsen en dierenwelzijnsorganisaties zijn met dit nieuws.

Vertaling van het stoplichtsysteem in het Engels
Dier&Recht vertaalde de criteria voor het stoplicht model in het Engels. Deze vertaling is hier te downloaden, zodat het gemakkelijker wordt om de criteria in eigen land te bekijken en over te nemen. We verwachten dan ook dat veel landen het voorbeeld van Nederland zullen volgen en de strenge wetgeving voor het fokken met gezelschapsdieren de norm zullen worden. De wet geldt voor alle honden, dus ook voor honden uit de broodfokkerij, lookalikes en rasloze honden!

Dan kan het niet anders dat de hele (ras)hondenwereld kentert, en dit is ongelofelijk goed nieuws voor de honden!

Wil je helpen schadelijke uiterlijke kenmerken bij rashonden te voorkomen, meld je aan voor de nieuwsbrief en doneer!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht