Ook Hallmark past zijn beleid aan en mijdt de kortsnuitige hond

kaart van Hallmark

In juni 2018 stuurden we voor het eerst een e-mail naar Hallmark: we vroegen ze om voortaan gezonde dieren op hun kaarten af te beelden in plaats van kortsnuiten. Op dit verzoek kwam lange tijd geen reactie. Nadat we nóg enkele mails gestuurd hadden, en kortsnuitige honden en katten inmiddels een hot item in de media waren, kwam het gesprek met Hallmark alsnog op gang. Zij legden ons uit hoe een kaart tot stand komt; wij legden hun uit wat de problemen met kortsnuitige dieren zijn.

Een passende kaart voor iedereen
Hallmark probeert voor iedereen een passende kaart te ontwerpen. Omdat veel hondenliefhebbers op dit moment een kortsnuitige hond houden, en Hallmark geen idee had van de problemen rondom deze rassen, leek het logisch om beelden van kortsnuitige dieren te gebruiken voor de kaarten.

Heel grote kans op ademnood
Wij legden uit dat er inmiddels een verbod is op het fokken van Mopshonden, Franse Bulldogs en Engelse Bulldogs met het uiterlijk dat ze nu hebben, omdat dieren met zulke korte neuzen een heel grote kans hebben op ademnood en allerlei andere erfelijke problemen. We stuurden ze ook het rapport toe van de Universiteit Utrecht, op basis waarvan de minister haar conclusies heeft getrokken.

Kritischer omgaan met afgebeelde dieren
Daarop liet Hallmark ons weten z’n beleid aan te gaan passen en kritischer om te gaan met het afbeelden van dieren op de kaarten. Kortsnuitige honden zullen worden gemeden in de nieuwsbrieven, op sociale media en op wenskaarten.

Wij zijn heel blij met deze omslag in hun beleid en willen Hallmark dan ook bedanken voor de samenwerking!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht