Kamervragen over rapport 'Epilepsie bij Sint Bernards'

Ons rapport over de verschrikkelijke mistanden in de fokkerij van Sint Bernards was voor PvdA-kamerlid Moorlag aanleiding voor Kamervragen aan minister Schouten.

Schokkend Rapport  
Vorige week besteedde televisieprogramma Kassa al uitgebreid aandacht aan de bevindingen uit ons rapport ‘Epilepsie bij Sint Bernards’. Het rapport toont aan dat fokkers willens en wetens dragers van epilepsie inzetten, met medeweten van de rasvereniging en de Raad van Beheer. De Hollandsche Sint Bernardclub (HSBC) keurt honden goed waarbij overduidelijk epilepsie in de stamboom zit.

Kamervragen
Naar aanleiding van het rapport stelt de PvdA nu Kamervragen aan minister Schouten. Daarin vraagt Moorlag of minister Schouten de rasvereniging wil aanspreken op hun wanbeleid en hij vraagt of de minister bereid is fokkers die de wet overtreden te beboeten.

We zijn benieuwd naar de antwoorden van minister Schouten en houden je hiervan op de hoogte. Wil jij ons helpen te voorkomen dat er nog meer pups met epilepsie geboren worden: teken de petitie.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht