Reclanet stopt adverteren met Mopshond en Franse Bulldog

Reclanet is een reclamebedrijf dat met grappig bedoelde afbeeldingen van Mopshonden en Franse Bulldogs aandacht vraagt. Wie gezien wil worden, moet durven opvallen, is hun credo. We zagen ze! En wezen hen op de grote gezondheidsproblemen van deze kortsnuitige rassen. Met resultaat.

Het verzoek van Dier&Recht
In het najaar van 2018 informeerden wij Reclanet over de vele aandoeningen van Franse Bulldogs en Mopshonden. We legden uit dat veel van deze honden gebitsproblemen hebben, geboorteproblemen, huidontstekingen, chronische, pijnlijke oogaandoeningen en rugaandoeningen. Maar dat deze honden bovenal vaak erg benauwd zijn door hun te korte snuit. Door al deze problemen is het merendeel van deze honden zwaar gehandicapt.

Het gebruik van Franse Bulldogs en Mopshonden in media-uitingen draagt bij aan de groeiende populariteit van deze honden. Dit zorgt voor een toename van het aantal fokkers, die maar al te graag voorzien in de vraag naar deze gehandicapte honden. Om dit te stoppen, vroegen we ook Reclanet om z’n verantwoordelijkheid te nemen en alleen reclames te maken met gezonde dieren.

De reactie van Reclanet
Reclanet reageerde niet meteen op het schriftelijke verzoek van Dier&Recht. We hebben het bedrijf een aantal keren gebeld om aandacht te vragen voor het onderwerp. Kortgeleden is ons verzoek in de organisatie ter sprake gebracht, en heeft men besloten om geen zieke hondenrassen meer te tonen. Wel werd gezegd dat het nog even kan duren voor alle reclames ook daadwerkelijk zijn vervangen.

Dat veel bedrijven het voorbeeld van Reclanet mogen volgen!
Bedankt, Reclanet, voor het aanpassen van het bedrijfsbeleid! Hoe minder de Mopshond en de Franse Bulldog getoond worden, hoe beter. Inmiddels hebben al achtenvijftig bedrijven hun beleid aangepast naar aanleiding van onze campagne. Dat er nog vele zullen volgen!

Zelf een reclame gezien? Meld het ons!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht