Amsterdam verplicht vergunning voor evenementen met dieren

keuring hondenshow

Afgelopen zomer besloot gemeente Amsterdam naar aanleiding van onze campagne Stop Hondenshows om hondenshows te weren uit de stad. Na dit klinkende succes gaat de gemeente nog een stapje verder met het ontmoedigen van evenementen met dieren!

Verplichte vergunning
Alle evenementen met dieren moeten in Amsterdam voortaan een vergunning aanvragen. Amsterdam heeft in de Agenda Dieren een ontmoedigingsbeleid opgenomen om evenementen met dieren verder onder druk te zetten. Zo helpt onze actie tegen hondenshows ook andere dieren die worden geëxploiteerd voor het plezier van mensen.

Hondenshows zijn stressvol
Hondenshows veroorzaken veel stress bij honden, dit komt onder andere door het transport (vaak over grote afstanden), het eindeloos trimmen, de gedwongen aanrakingen door vreemden, het ‘mooi’ lopen aan een strakke ketting en de constante aanwezigheid van veel andere honden.

In de tussentijd zitten de honden opgesloten in kleine kooitjes en is er vrijwel geen ruimte voor natuurlijk gedrag. Net als bij het circus worden de dieren op hondenshows gedwongen om zich op een onnatuurlijke manier te gedragen, puur voor het vermaak van mensen.

Zieke rashonden
De winnaars van rashondenshows zijn vaak de honden met de meest extreme uiterlijke kenmerken, de meest ongezonde honden dus. Juist met deze honden wordt vaak verder gefokt. Daardoor wordt de rashondenpopulatie steeds zieker.

Dier&Recht strijdt al jaren tegen het fokken van dieren met extreme uiterlijke kenmerken die nadelig zijn voor het dier zelf. Wij feliciteren Amsterdam, dat het juiste signaal af geeft tegen exploitatie en mishandeling van dieren!

Wil je op de hoogte blijven van onze campagnes? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht