Ook Groningen wil af van hondenshows

Het draagvlak voor het verbieden van hondenshows groeit met de dag: ook Groningen ziet ze liever gaan dan komen. Dit blijkt uit de antwoorden van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren.

Groningen gaat shows ontmoedigen
De gemeente Groningen zou hondenshows het liefst verbieden, maar dat is niet mogelijk omdat de landelijke overheid vergunningen verleend. Volgens het stadsbestuur hebben de shows geen positieve invloed op de gezondheid en het welzijn van dieren. De gemeente hanteert daarom een ontmoedigingsbeleid voor het organiseren van dierenshows.

Campagne heeft gezorgd voor bewustzijn
Onze campagne Stop hondenshows! bracht eerder al discussies op gang in Amsterdam en Maastricht. Dier&Recht is blij dat steeds meer gemeentes zich bewust worden van de kwalijke invloed van hondenshows op het welzijn van rashonden.

Wil je op de hoogte blijven van onze campagnes? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht