Organisaties van dierenartsen staan op tegen reclames met kortsnuiten

Niet alleen Dier&Recht, maar ook organisaties van dierenartsen verzoeken bedrijven om geen reclame te maken met kortsnuitige honden. Dat is goed nieuws! Dierenartsen geven hiermee een duidelijk signaal af: kortsnuitige honden lijden, en dat is onacceptabel.

KNMvD en Caring Vets
Zowel de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) als de dierenartsenvereniging Caring Vets richten zich tot bedrijven met het verzoek geen honden met korte snuiten meer te gebruiken in hun reclames. “De KNMvD schrijft bedrijven aan die honden met overdreven raskenmerken in reclames gebruiken. En dat werkt,” aldus Maico Bouwmans, dierenarts en bestuurslid van de Groep Geneeskunde voor Gezelschapsdieren van de KNMvD. “Korte snuiten bij de hond en de kat zijn onacceptabel en een ernstige aantasting van het dierenwelzijn,” schrijft Caring Vets op z’n website.

Statements aangaande kortsnuiten
Caring Vets was in November 2017 de eerste organisatie in Nederland met een statement aangaande de zogenoemde ‘brachycefale dieren’. Ze stellen dat kortsnuitige dieren lijden, en dat er niet mee gefokt mag worden volgens artikel 3.4 Besluit houders van dieren. De KNMvD volgde binnen een week met een eigen statement en draagt hetzelfde uit. De organisaties maken zich terecht grote zorgen over de gezondheid en het welzijn van deze dieren, en roepen op om dergelijke honden niet aan te schaffen.

Samen staan we sterker!
We zijn blij dat dierenartsen zich actief inzetten tegen dit dierenleed. Ook jij kunt je steentje bijdragen: Heb je een reclame met een kortsnuit gezien? Meld het ons!

Samen zorgen we ervoor dat kortsnuitige dieren uit het straatbeeld verdwijnen.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht