Ook Groningen stelt hondenshows ter discussie

In Groningen heeft de Partij voor de Dieren (PvdD) schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de jaarlijkse Martinidogshow in het Martiniplaza. Onze campagne Stop Hondenshows bracht eerder al discussies op gang in Amsterdam en Maastricht.

PvdD wil einde aan hondenshows
De PvdD verzoekt de gemeente om als enige aandeelhouder aan te dringen op het niet meer toestaan van de hondenshow in Martiniplaza. Volgens de partij staat het dierenwelzijn niet voorop bij hondenshows.
Fractiemedewerker Wesley Pechler: “Er zijn veel problemen rondom het fokken van raszuivere honden, met name op het gebied van gezondheid. Door inteelt en selecteren op uiterlijke kenmerken stapelen de genetisch overdraagbare ziektes zich op bij rashonden.” Pechler verwijst daarbij naar de RashondenWijzer van Dier&Recht.

Gemeentes twijfelen over hondenshows
Na Amsterdam en Maastricht is Groningen nu de derde gemeente waar hondenshows openlijk ter discussie staan. Dier&Recht is blij dat steeds meer gemeentes zich bewust worden van de kwalijke invloed van hondenshows op het dierenwelzijn van rashonden.

Ben jij een hondenliefhebber? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht