Herder Castor zoekt een huis

Hond Castor

In de dierenasielen zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Castor!

Castor is een gezellige, lieve reu van bijna tien jaar. De grote Mechelse Herder is in huis een ideale hond, maar kan op straat nog wel wat training van zijn nieuwe baas gebruiken. 

Castor is een hond die veel te veel vrijheid en vooral veel te weinig begeleiding heeft gehad. Ook niet zo verwonderlijk, want hij werd zwervend op een industrieterrein gevonden. In het asiel bleek dat hij moeite heeft met grote ruimtes, zoals een kennel. Hij ging rondjes draaien, ijsberen, springen en blaffen. Buiten viel Castor veel uit naar andere honden en eenmaal overprikkeld hapte hij ook naar de vrijwilligers van het asiel. Omdat Castor zich in een kennel onveilig voelt en geen rust kan vinden, zit hij momenteel in huis bij een gedragsdeskundige.

In huis is Castor erg kalm en ontzettend lief. Hij vindt het fantastisch om samen dingen te ondernemen. Castor wordt nu nog apart gehouden, maar langzaamaan zal hij aan andere honden geïntroduceerd worden zodat hij leert dat hij niet bang hoeft te zijn. Honden passeren op redelijke afstand gaat nu dan ook goed: Castor houdt zijn aandacht bij zijn begeleider en neemt belongingen (in de vorm van snoepjes) aan. Als er geen honden in de buurt zijn loopt Castor keurig aan de lijn en is er veel interactie. Happen naar mensen doet hij helemaal niet meer.

Castor zoekt een baasje die de training door wil zetten. En het liefst gaat hij wonen in een hondarme buurt.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Stichting Animal’s Faith via asiel@animalsfaith.nl of 06-27401253 en kom kennismaken met Castor.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht