Kamervragen over hondenshows

Ons rapport over de misstanden bij de Word Dog Show 2018 was voor de Partij voor de Dieren aanleiding voor Kamervragen aan minister Schouten.

Succesvolle campagne
In augustus 2018 werd in Nederland de World Dog Show gehouden waaraan meer dan 30.000 honden deelnamen. Deskundigen van Dier&Recht gingen op onderzoek uit en legden alle geconstateerde misstanden vast in een misstandenrapport.

Op 11 september 2018 overhandigde onze dierenarts Kelly Kessen het rapport met de misstanden en de petitie tegen hondenshows aan de Tweede Kamer. Maar liefst 10.274 bezorgde burgers tekenden deze petitie. Bij de presentatie was veel belangstelling van geïnteresseerde Kamerleden.

Kamervragen
Naar aanleiding van het rapport stelde de Partij voor de Dieren Kamervragen aan minister Schouten. In die vragen kwamen de misstanden duidelijk naar voren en werd nadrukkelijk gevraagd waarom er bij de hondenshows geen onafhankelijke dierenartsen aanwezig zijn om prijswinnende honden te controleren op gezondheid.

De Partij voor de Dieren speelt bovendien in op de wens van het Amsterdamse College van Burgermeester & Wethouders en vijfendertig andere gemeenten. De gemeentes vragen de minister om de bevoegdheid waarmee ze evenementen met dieren kunnen weren.

Dier&Recht is zeer benieuwd naar de antwoorden van minister Schouten.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht