Bekende Nederlanders promoten zieke hondenrassen

De laatste tijd zien we veel Mopshonden en Franse Bulldogs in de media. Ook Bekende Nederlanders zijn dol op ze. En omdat BN'ers vaak een voorbeeld zijn voor anderen, groeit de vraag naar deze honden. Dat is slecht nieuws voor deze zieke hondenrassen.

De Mopshond van Jill
Jill van Dooren is een bekende vlogger met meer dan 380.000 volgers. Ze heeft een Mopshondje dat ze regelmatig showt in haar vlogs. Haar liefde voor haar hondje maakt dit zieke ras populair onder haar volgers. Veel van haar volgers willen ook een Mopshondje, net als Jill.

De Franse Bulldog van Waylon
Zanger Waylon kocht onlangs een Franse Bulldog-pup, dit kwam uitgebreid in de media. Hij kocht een hond zonder stamboom, maar dat was in dit geval geen voordeel! Hij koos namelijk voor een hond met een vachtkleur die in het stamboek verboden is, omdat het gen met die kleur een vergrote kans op ziektes met zich meebrengt. Een extra risicofactor bovenop de grote problemen waar de Franse Bulldog al mee kampt! Bij het zien van alle leuke foto's op Instagram willen veel Nederlanders waarschijnlijk ook wel wandelen met zo’n schattig hondje.

Verborgen leed achter platgedrukte snuitjes
Veel mensen zijn verrukt van de platgedrukte, gerimpelde snuiten van Mopshondjes en Franse Bulldogs, maar achter dat lieve uiterlijk schuilt een hoop ellende. Het platte snuitje bevat namelijk net zoveel tong en tanden als een normale hondensnuit, hierdoor komen de luchtwegen ernstig in de verdrukking. Zelfs bij een normale inspanning, krijgen deze dieren nauwelijks voldoende lucht. Bovendien gaan de veel te korte snuit en de gedrongen bouw gepaard met veel andere aandoeningen zoals gebitsproblemen, oogaandoeningen, rugaandoeningen, pootafwijkingen, geboorteproblemen en huidontstekingen. Wij vragen ons af of Jill en Waylon ook gezellige video's en foto's gaan posten als ze met hun hond naar de dierenarts moeten.

Bekende Nederlanders, neem je verantwoordelijkheid!
RashondenWijzer waarschuwt al jaren tegen het fokken op extreme uiterlijke kenmerken die misschien leuk zijn voor mensen maar die erg nadelig zijn voor de dieren zelf. Via de campagne Stop reclames met kortsnuitige hondenrassen roepen we bedrijven en BN'ers op om hun verantwoordelijkheid te nemen, en alleen nog maar te showen met gezonde dieren! Zie jij een BN'er of een reclame met een kortsnuitige hond? Meld het ons!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht