Royal Canin en Eukanuba sponsoren dierenleed

Hondenshows worden veelal gesponsord door de hondenvoerindustrie. Zo ook de World Dog Show 2018 in de RAI. De bedrijven Royal Canin en Eukanuba zijn grote sponsoren van dit evenement.

Met het sponsoren van hondenshows gaat Royal Canin lijnrecht in tegen het eigen dierwelzijnsbeleid. Op de website van diervoederbedrijf Royal Canin valt te lezen:

"Vanuit het Royal Canin Dierenwelzijnsbeleid initieert, ondersteunt of sponsort Royal Canin geen onderzoek waarbij dieren op eniger wijze schade wordt berokkend. Dit beleid is ook van toepassing op door Royal Canin gesponsorde activiteiten en/of evenementen. Alle activiteiten waarbij dieren de kans lopen in hun gezondheid of welzijn geschaad te worden, zijn vanuit dit beleid strikt verboden op door Royal Canin gesponsorde activiteiten en/of evenementen."

Royal Canin negeert hierbij dat hondenshows het welzijn en de gezondheid van honden schaden.

Met Eukanuba leef je langer – en kun je nóg vaker naar een show
Ook diervoederfabrikant Eukanuba is sponsor van de World Dog Show. Eukanuba claimt op de website:

‘uit 45 jaar onderzoek is gebleken dat deze hoogwaardige voeding op korte en lange termijn voordelen voor de gezondheid biedt. Met deze uitzonderlijke voeding en een goede verzorging kunnen honden langer leven dan de levensverwachting van hun ras.’

Dat komt vast goed van pas voor alle stuk gefokte hondenrassen die door hun vele genetische defecten een sterk verlaagde levensverwachting hebben.

Ten koste van honden
Het sponsoren van de World Dog Show is lucratief voor Royal Canin en Eukanuba. Het vergroot de naamsbekendheid van de organisatie en hun producten worden door fokkers aanbevolen bij nieuwe puppyeigenaren. De producenten gaan daarbij volledig vooorbij aan het dierenleed dat samenhangt met hondenshows. Het is schandelijk dat de diervoederindustrie winst maakt ten koste van honden.

Stop de hondenshows; teken de petitie!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht