Pepito en Amigo zoeken een casa

Pepito en Amigo

In de dierenasielen zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een of meer in het zonnetje. Deze maand: Pepito en Amigo.

Pepito en Amigo zijn twee Galgos die apart van elkaar gevonden zijn, maar overduidelijk bij elkaar horen.

Pepito is een zwarte jonge vent van rond een jaar oud. Hij is erg jeugdig en barst van de energie. Hij moet ook echt flink kunnen lopen en wordt onrustig als hij te weinig beweging krijgt. Pepito is erg sociaal naar andere honden toe en hij luistert erg goed.

Amigo is een muisgrijze kerel geschat op vier jaar oud. Hij is aangereden en werd gevonden in een berm. Gelukkig is hij weer helemaal hersteld van zijn verwondingen. Hij is een tikkeltje meer macho dan zijn zwarte vriend; het gezelschap van andere reutjes kan hij niet waarderen. Wel is Amigo een stuk rustiger van karakter dan Pepito.

Beide mannen zijn gecastreerd. Hun verzorgers zien geen problemen voor oudere kinderen, maar katten zijn een twijfelgeval. Alleen thuis zijn is lastig, dat moet worden opgebouwd. Zolang ze samen zijn gaat het wel beter. Pepito en Amigo willen dan ook het liefst samen geplaatst worden.

De twee honden hebben waarschijnlijk hun hele leven buiten doorgebracht en moeten nog leren hoe ze zich in huis moeten gedragen. Daar ligt dus nog zeker een opvoedkundige uitdaging voor een nieuw baasje. Desondanks wil het opvangcentrum ze graag als huishonden herplaatsen, de honden vinden het erg gezellig om in gezelschap te zijn van mensen.

Heb jij interesse? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden via admin@hokazo.nl of 0413-260546. En kom snel kennismaken met Pepito en Amigo!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht