Trouwe kameraad Saba zoekt huis

Saba

In de dierenasielen zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een (of meer) in het zonnetje. Deze maand: Saba!

Maak kennis met Saba, een kruising Herder-teefje van bijna 9 jaar. Saba is ontzettend lief, een echte mensenvriend en een trouwe kameraard. Ze heeft aardig wat energie en is daarom geen hond om lang alleen te laten of  om een kort rondje door de wijk mee te lopen. Ze moet haar energie kwijt kunnen door lekker te rennen of te zwemmen. Als dat regelmatig met haar gedaan wordt, is ze een rustige, aanhankelijke en lieve hond in huis en ligt ze daarna ook heerlijk uitgerust te slapen.

Saba kent commando's als ‘zit’ en ‘af’ en is dol op apporteren. Aan de lijn lopen zal nog een trainingspuntje zijn voor Saba en haar nieuw baasje, maar ze reageert ontzettend goed op training en leert snel. Ze houdt van mensen en maakt dan ook liever contact met mensen dan met andere honden. Met grote reuen kan ze goed overweg, andere honden zijn niet haar ding. Ze zal daarom niet naar losloopgebieden of andere plekken kunnen waar veel honden loslopen. Even loslopen of rennen vindt ze namelijk wel prachtig, maar dan op plekken waar geen andere honden zijn, zoals een afgezet stuk terrein als een erf, tuin of weiland. Omdat ze een beetje lomp kan zijn kan Saba ook beter niet geplaatst worden bij kleine kinderen.  

Saba heeft veel pech gehad en heeft steeds niet de juiste plek kunnen vinden. Ze zoekt een baas die haar begrijpt en haar aandachtspunten serieus neemt. Iemand met kennis van honden, die graag aan de slag gaat met een gemotiveerde en leergierige herderkruising. Een baasje dat veel thuis is en heel voorzichtig het alleen thuis zijn kan opbouwen. En vooral iemand die Saba na alle pech een huis gunt waar ze oud mag worden.

Heb je interesse? Neem dan telefonisch contact op met Dierenopvang de Wissel via 058-2664300 en maak een afspraak voor een kennismakingsbezoek.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht