Fitgirl Macy zoekt een huisje

Macy

In de dierenasielen zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Macy

Regelmatig wisselt het Dierentehuis Kennemerland honden uit met andere asielen om de plaatsingskans van de dieren te vergroten. Sommige honden kunnen bijvoorbeeld sneller geplaatst worden in een landelijke omgeving, andere dieren hebben minder ruimte nodig en passen dus ook in de drukke Randstad.

Zo is ook Macy, een kruising Stafford van bijna 8 jaar, bij het Dierentehuis terecht gekomen. Macy is een vrolijke hond die graag onder de mensen is. Ze houdt van spelen, wandelen en gezelligheid en is elke dag vrolijk en in voor een dolletje. Ze is dol op knuffelen maar nóg leuker vindt ze het om lekker sportief met haar baas aan de slag te gaan. 

Sportieve hond

Macy vindt het superleuk om te laten zien wat ze allemaal kan! Bijvoorbeeld agility of canicross. Bij agility (ook bekend als behendigheid) gaat het erom dat de hond zo snel mogelijk een parcours aflegt. Hierbij is de samenwerking tussen baas en hond enorm belangrijk. Canicross is eigenlijk gewoon hardlopen met je hond waarbij het dier met een band aan de baas verbonden is. Wel zo veilig en vaak gaat de snelheid van de baas er op vooruit doordat deze door de hond wordt voortgetrokken.

Macy zou dus goed op haar plek zijn bij een sportief gezin met kinderen vanaf een jaar of 10, zonder andere huisdieren. Mensen die ervan houden om hun hardlooprondje te delen met een vrolijk ‘trainingsmaatje’. Als ‘meer sporten’ je goede voornemen voor 2018 is kom dan eens kennismaken met Macy. Samen sporten is immers altijd leuker!

Heb je interesse? Neem dan contact op met Dierentehuis Kennemerland op 023- 571 38 88 (ma t/m za tussen 11.00 en 16.00) of via dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl

 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht