Rechtszaak tegen fokkers Golden Retrievers: een tussenstand

Golden Retriever

Het is alweer een tijdje geleden dat we berichtten over onze rechtszaak tegen twee fokkers van Golden Retrievers; een zaak die we dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen voeren. Tijd dus voor een update.

In mei 2016 bracht Dier&Recht een dagvaarding uit tegen het tweetal. De eis: ze moeten potentiële ouderdieren voortaan eerst onderzoeken op erfelijke aandoeningen PRA (een oogziekte), ichthyosis (een huidaandoening met jeuk) en heupdysplasie (een versleten heup) en vervolgens dient hier rekening mee te worden gehouden bij het fokproces.

Twee ordners dik
Inmiddels hebben de advocaten van de fokkers verweer gevoerd. En niet alleen dat; ze hebben meteen een tegenvordering ingesteld. Binnenkort zullen wij hierop antwoorden.

Dit soort rechtszaken nemen veel tijd in beslag. Het dossier is ondertussen twee ordners dik. Pas in begin 2017 zal er een nieuwe zitting plaatsvinden. Maar na analyse van alle overgelegde stukken hebben we wel het idee vooruitgang te boeken.

We houden iedereen op de hoogte over de afloop!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht