Nieuws

12 december 2017 13:43

In de dierenasielen zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Vasco!

Lees verder...

5 december 2017 10:30

In navolging van het artikel in Follow the Money over de kennel De La Parure van de familie Van Raamsdonk ontvingen wij aanvullende informatie uit België.

Lees verder...

4 december 2017 10:05

Op de 20e Doggenshow in de Brabanthallen vorige week zondag, werden deze Franse Bulldogen genomineerd voor de BOS prijs: Best of Opposite Sex. Maar volgens ons komen ze als Franse Bulldoggen sowieso in aanmerking voor een BOS nominatie. 

Lees verder...

30 november 2017 16:47

Het journalistieke platform Follow the Money wijdt een lang artikel aan de kennel De La Parure van de familie Van Raamsdonk. Victor van Raamsdonk is ook voorzitter van de HBC, de rashondenvereniging voor Franse Bulldogs die zich met hand en tand verzet tegen een normaler uiterlijk voor deze zieke dieren.

Lees verder...

24 november 2017 16:37

Veel producten die mensen graag eten, zijn helemaal niet goed voor honden. Let dus goed op dat jouw hond deze voedingsmiddelen niet binnenkrijgt.

Lees verder...

22 november 2017 16:14

De Australische campagne 'Love is Blind' laat zien dat ook dierenliefde blind maakt. Ondanks alle schrijnende voorbeelden blijven veel fokkers en keurmeesters de problematiek rond kortsnuitige rashonden halsstarrig ontkennen.

Lees verder...

17 november 2017 12:12

In de dierenasielen zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Guus!

Lees verder...

31 oktober 2017 10:15

De Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld. Jarenlang is geselecteerd op het bolle appelvormige hoofd, dat niet meer in verhouding staat tot het kleine, compacte lichaam. Dit zorgt voor veel bevallingsproblemen bij de Chihuahua.

Lees verder...

30 oktober 2017 11:52

Er is doelbewust gefokt op een heel klein lichaam met een afwijkende appelvormige schedel. De abnormale lichaamsverhoudingen zorgen voor veel erfelijke afwijkingen, zoals onder andere afwijkingen in de overgang van hoofd naar schedel.

 

Lees verder...

27 oktober 2017 13:59

De Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld. Er is doelbewust gefokt op een heel klein lichaam en dat zorgt voor veel erfelijke afwijkingen. De kleine pootjes missen de juiste verhoudingen, waardoor Chihuahua’s vaak aan patellaluxatie lijden.

Lees verder...

27 oktober 2017 13:48

De Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld. Hoewel abnormale dwerggroei bij andere rassen wordt gezien als erfelijke aandoening, wordt de dwerggroei bij de Chihuahua als rasspecifiek kenmerk gezien.

Lees verder...

24 oktober 2017 15:48

Eigenaren van Chihuahua’s hebben vaak geen idee dat hun hondje lijdt aan de zeer pijnlijke neurologische aandoening syringomyelie (SM).

Lees verder...

Laat ze niet stikken

Het is algemeen bekend dat het mismaakte uiterlijk van de Franse Bulldog voor veel leed zorgt bij deze honden. Zo hebben ze ademhalingsproblemen door de korte snuit, moeten de dieren bevallen met behulp van een keizerssnede door de brede kop en zorgen de korte staart en te compacte bouw voor een hernia en aandoeningen aan de wervels.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht