Nieuws | Rashondenwijzer

Nieuws

6 juni 2017 10:46

Recent onderzoek bij Engelse dierenartsenpraktijken heeft aangetoond dat kortsnuitige honden en ‘toy breeds’ veel vaker met spoed bij de dierenarts terecht komen omdat er iets mis gaat bij de bevalling.

Lees verder...

2 juni 2017 12:54

Een fokster, handelend onder de naam Karasi Boerboels, is veroordeeld tot een schadevergoeding van bijna € 19.000. Te betalen aan drie eigenaren die bij Karasi honden hadden gekocht met erfelijke aandoeningen.

Lees verder...

8 mei 2017 15:32

Vandaag beginnen we een campagne tegen het opzettelijk mismaken van Franse Bulldogs. Vanavond besteedt Radar aandacht aan onder andere deze ernstige misstand. 

Lees verder...

18 april 2017 16:18

In de documentaireserie Opgefokt! zoeken Ismay Kieskamp en Manon Snoeren uit wat er aan de hand is in de rashondenwereld. Voor deze tweede aflevering duiken ze het bos in om met hondeneigenaren te praten over de gezondheidsproblemen van hun rashond.

Lees verder...

12 april 2017 12:05

In de documentaireserie Opgefokt! zoeken Ismay Kieskamp en Manon Snoeren uit wat er aan de hand is in de rashondenwereld.

Lees verder...

Laat ze niet stikken

Het is algemeen bekend dat het mismaakte uiterlijk van de Franse Bulldog voor veel leed zorgt bij deze honden. Zo hebben ze ademhalingsproblemen door de korte snuit, moeten de dieren bevallen met behulp van een keizerssnede door de brede kop en zorgen de korte staart en te compacte bouw voor een hernia en aandoeningen aan de wervels.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht