Nieuws

29 september 2017 14:11

Het nieuwste initiatief van Dier&Recht: Cupidog. Een matching-site voor honden.

Lees verder...

26 september 2017 12:14

Het bewustzijn bij de club is groot. Er is een geneticus betrokken bij het opstellen van het fokbeleid voor alle vier de rassen: de Franse, Italiaanse, Spaanse en Portugese Waterhond.

Lees verder...

21 september 2017 12:42

Dat chocolade giftig is voor honden weten de meeste hondeneigenaren wel. Maar dat de xylitol in ontbijtkoek en kauwgom gevaarlijk is en de dood tot gevolg kan hebben, is minder bekend.

Lees verder...

18 september 2017 16:24

We kopen sneller een pup dan dat we een paar schoenen in een opwelling kopen, oftewel, we denken langer na over schoenen dan over een hond.

Lees verder...

5 september 2017 09:10

Maak kennis met Vito! Een gezonde kruising tussen een Nova Scotia Duck Tolling Retriever en een herder. Dat kruisingen gezonder zijn, weten de meeste mensen wel. Maar waaróm kunnen kruisingen zoveel gezondheidsvoordelen opleveren?

Lees verder...

31 augustus 2017 11:55

Waarom blijven mensen rassen kopen waarvan bekend is dat ze kampen met ernstige erfelijke aandoeningen? Waarom kiezen mensen nog altijd voor honden met een extreem uiterlijk? En waarom is de broodfokkerij nog steeds een lucratieve handel? Onze Hond zocht het uit.

Lees verder...

28 augustus 2017 15:06

In Nederland blijven afdoende maatregelen voor de verbetering van de gezondheid van de Cavalier King Charles Spaniël uit, dankzij de rashondenfokkers. Onze dierenarts legt uit wat er mis is met de Cavaliers.

Lees verder...

6 juni 2017 10:46

Recent onderzoek bij Engelse dierenartsenpraktijken heeft aangetoond dat kortsnuitige honden en ‘toy breeds’ veel vaker met spoed bij de dierenarts terecht komen omdat er iets mis gaat bij de bevalling.

Lees verder...

2 juni 2017 12:54

Een fokster, handelend onder de naam Karasi Boerboels, is veroordeeld tot een schadevergoeding van bijna € 19.000. Te betalen aan drie eigenaren die bij Karasi honden hadden gekocht met erfelijke aandoeningen.

Lees verder...

8 mei 2017 15:32

Vandaag beginnen we een campagne tegen het opzettelijk mismaken van Franse Bulldogs. Vanavond besteedt Radar aandacht aan onder andere deze ernstige misstand. 

Lees verder...

18 april 2017 16:18

In de documentaireserie Opgefokt! zoeken Ismay Kieskamp en Manon Snoeren uit wat er aan de hand is in de rashondenwereld. Voor deze tweede aflevering duiken ze het bos in om met hondeneigenaren te praten over de gezondheidsproblemen van hun rashond.

Lees verder...

12 april 2017 12:05

In de documentaireserie Opgefokt! zoeken Ismay Kieskamp en Manon Snoeren uit wat er aan de hand is in de rashondenwereld.

Lees verder...

Laat ze niet stikken

Het is algemeen bekend dat het mismaakte uiterlijk van de Franse Bulldog voor veel leed zorgt bij deze honden. Zo hebben ze ademhalingsproblemen door de korte snuit, moeten de dieren bevallen met behulp van een keizerssnede door de brede kop en zorgen de korte staart en te compacte bouw voor een hernia en aandoeningen aan de wervels.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht