Nieuws

25 mei 2020 14:36

Eigenaren van Dwergkezen hebben er vaak geen idee van dat hun hondje lijdt aan een aandoening als Chiari malformatie (CM) en/of syringomyelie (SM). Zo’n hondje lijdt voortdurend pijn!

Lees verder...

20 mei 2020 14:22

Het is verschrikkelijk dat er titels zijn voor zo klein mogelijke honden. Het kleinste hondje ter wereld krijgt een 'ereplek' in het Guiness Book of Records. Voor deze eeuwige faam lijden hondjes wereldwijd. Milly is op dit moment recordhouder van de titel. Ze is overduidelijk niet gezond.

Lees verder...

13 mei 2020 12:12

Dankzij jullie steun hebben we weer een mooi succes geboekt in de strijd tegen het fokken met zieke hondenrassen! Vanaf 18 mei 2020 worden geen stambomen meer verstrekt aan raszuivere kortsnuitige honden die niet voldoen aan de wet. Het gaat daarbij vooral om rashonden met een te korte snuit zoals de Mopshond, de Engelse en de Franse Bulldog. Honden zonder stamboom mogen niet deelnemen aan hondenshows. Dat maakt het voor fokkers bijzonder onaantrekkelijk om nog te fokken met deze honden.

Lees verder...

7 mei 2020 08:13

Reclanet Holding, een grote exploitant van buitenreclame, gebruikte tot voor kort een Mopshond en een Franse Bulldog als publiekstrekkers. We wezen het bedrijf op de ernstige gezondheidsproblemen van deze kortsnuitige honden, en eind 2018 paste Reclanet zijn beleid aan. Vervolgens werd de daad bij het woord gevoegd: een flinke klus!

Lees verder...

4 mei 2020 08:35

Fokkers die bewust de wet overtreden door te fokken met honden met een te korte snuit, krijgen eerst een waarschuwing. Dier&Recht is van mening dat er direct een fikse boete gegeven moet worden!

Lees verder...

30 april 2020 15:33

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Rex! 

Lees verder...

28 april 2020 10:40

Het gebeurt nog steeds: Sint Bernardfokkers fokken met broers, zussen of ouders van honden die epilepsie hebben. Dier&Recht neemt zonder uitzondering afstand van alle fokkers die zich niet houden aan de adviezen van epilepsiedeskundige Paul Mandigers.

Lees verder...

22 april 2020 16:36

RashondenWijzer informeert bedrijven die advertenties en commercials maken met zieke honden over de negatieve gevolgen daarvan. Inmiddels hebben honderd van die bedrijven hun reclamebeleid aangepast. Zij gebruiken vanaf nu alleen nog gezonde honden in hun reclames. En dat is een stap in de goede richting!

Lees verder...

15 april 2020 14:48

Een fokker van Engelse Bulldogs moet per direct stoppen met het fokken van kortsnuitige honden. Na een handhavingsverzoek van Dier&Recht, is door de NVWA een overtreding van de wet vastgesteld. Een duidelijk signaal naar alle fokkers: er mogen in Nederland alleen nog honden worden gefokt mét een snuit. Dit is een fantastische overwinning voor de honden, die is behaald dankzij jullie steun: bedankt hondenvrienden!

Lees verder...

26 maart 2020 10:55

Via het meldpunt op onze website kregen we het bericht dat Verhuisdieren.nl op Facebook een foto van een kortsnuit gebruikte. Gek, want een organisatie die laat zien het beste met dieren voor te hebben, zou niet met kortsnuiten moeten promoten. De benauwdheid, ontstoken ogen en andere gezondheidsproblemen van deze dieren zijn écht een aanslag op hun welzijn!

Lees verder...

24 maart 2020 14:19

Dierenartsen staan nog steeds niet op de lijst van ‘cruciale’ beroepen en kunnen daardoor geen beroep doen op kinderopvang. En dat geeft problemen, zegt de beroepsorganisatie voor dierenartsen, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD). De organisatie is van mening dat hierdoor de continuïteit van diergeneeskundige zorg in gevaar komt.

Lees verder...

23 maart 2020 13:45

Bij de beantwoording van de Kamervragen van 29 januari over epilepsie bij Toller Retrievers zegt minister Schouten: “Het bewust fokken met dragers van erfelijke ziekten zoals epilepsie is een overtreding van artikel 3.4 van het Besluit houders van dieren.” Ook geeft de minister aan dat ze verwacht dat de Raad van Beheer en rasverenigingen snel met een fatsoenlijk fokbeleid komen.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht