Nieuws

26 maart 2020 10:55

Via het meldpunt op onze website kregen we het bericht dat Verhuisdieren.nl op Facebook een foto van een kortsnuit gebruikte. Gek, want een organisatie die laat zien het beste met dieren voor te hebben, zou niet met kortsnuiten moeten promoten. De benauwdheid, ontstoken ogen en andere gezondheidsproblemen van deze dieren zijn écht een aanslag op hun welzijn!

Lees verder...

24 maart 2020 14:19

Dierenartsen staan nog steeds niet op de lijst van ‘cruciale’ beroepen en kunnen daardoor geen beroep doen op kinderopvang. En dat geeft problemen, zegt de beroepsorganisatie voor dierenartsen, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD). De organisatie is van mening dat hierdoor de continuïteit van diergeneeskundige zorg in gevaar komt.

Lees verder...

23 maart 2020 13:45

Bij de beantwoording van de Kamervragen van 29 januari over epilepsie bij Toller Retrievers zegt minister Schouten: “Het bewust fokken met dragers van erfelijke ziekten zoals epilepsie is een overtreding van artikel 3.4 van het Besluit houders van dieren.” Ook geeft de minister aan dat ze verwacht dat de Raad van Beheer en rasverenigingen snel met een fatsoenlijk fokbeleid komen.

Lees verder...

19 maart 2020 10:38

Daar waar de Raad van Beheer en rasverenigingen niet van plan lijken om snel iets te doen aan epilepsie onder rashonden, komt de Border Collie Club Nederland wél in actie. Dat is geen overbodige luxe, want binnen de populatie van Borders is het percentage met erfelijke epilepsie inmiddels gestegen van 3 naar 5 procent.

Lees verder...

12 maart 2020 12:44

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Shiba! 

 

Lees verder...

11 maart 2020 15:25

Zoals bekend is de Raad van Beheer de overkoepelende organisatie voor hondenfokkers in Nederland. We wezen er al eerder op dat deze organisatie vaak meer belang lijkt te hechten aan financiële belangen dan aan hondenwelzijn. Nu blijkt ook nog dat een medewerker van de Raad van Beheer openlijk de Nederlandse wet overtreedt!

Lees verder...

5 maart 2020 09:54

Het doorfokken met zieke rashonden is volgens de wet verboden. Toch zetten fokkers willens en wetens dragers van epilepsie in, met medeweten van de Raad van Beheer. De Raad van Beheer draagt zelfs bij aan het overtreden van de wet.

Lees verder...

4 maart 2020 10:26

Epilepsie is een vreselijke ziekte waaraan veel rashonden lijden, zoals de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (ook wel Toller genoemd) en de Sint Bernard. Door inteelt en het fokken met dieren die epilepsie doorgeven, krijgen steeds meer nakomelingen deze ziekte. Dit zorgt niet alleen voor veel leed bij baas en hond, maar er komen ook torenhoge medische kosten bij kijken.

Lees verder...

2 maart 2020 14:03

In een reclame van Škoda zagen wij een kortsnuit, dus namen we contact op met Škoda Nederland. De foto bleek echter afkomstig van Škoda Engeland: dat bedrijf gebruikte een Franse Bulldog om een hondenparaplu aan te prijzen – als 1 april grap. Niet écht grappig, vinden wij. Hondjes zoals de Franse Bulldog hebben het namelijk hun hele leven benauwd. 

Lees verder...

24 februari 2020 16:04

De Raad van Beheer organiseert dit jaar maar liefst vier fokgeschiktheidskeuringen voor Engelse Bulldogs. De organisatie keurt de honden op basis van haar eigen convenant, maar dat voldoet niet aan de Nederlandse wet. De Raad van Beheer zet haar leden daarmee bewust aan tot het fokken van illegale honden.

Lees verder...

20 februari 2020 14:39

Niet alleen fokkers van Tollers en Sint Bernards zetten bewust dragers van epilepsie in: ook fokkers van Golden Retrievers maken zich er schuldig aan. Naar aanleiding van onze campagne “Stop epilepsie bij rashonden” meldden zich bezorgde eigenaren met hun ervaringen.

Lees verder...

18 februari 2020 09:16

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Paige! 

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht