Nieuws

20 mei 2019 17:04

De Bordercollieclub Nederland (BCCN) had al regels met betrekking tot fokken en epilepsie. Toch was het beleid voor verbetering vatbaar. De club nam het fokreglement onder de loep, maar nieuwe regels werden door de leden grotendeels afgewezen.Dier&Recht roept de leden van de club op alsnog in te stemmen met de nieuwe regels. De gezondheid van toekomstige Bordercollies staat immers op het spel.

Lees verder...

17 mei 2019 11:13

Ons rapport over de verschrikkelijke mistanden in de fokkerij van Sint Bernards was voor PvdA-kamerlid Moorlag aanleiding voor Kamervragen aan minister Schouten.

 

Lees verder...

16 mei 2019 12:01

In 2018 belde de eigenaar van een jonge Sint Bernard. Ze had een schrijnend verhaal, dat ze wilde vertellen om andere mensen te waarschuwen. Wat haar pup Benno overkwam, wenst ze geen andere hond toe. En ook geen ander baasje.

Lees verder...

14 mei 2019 17:07

Dier&Recht is blij dat het bestuur van de Raad van Beheer de zorgelijke situatie die is ontstaan onder haar toezicht, serieus wil verbeteren. Wij verwachten op korte termijn wijzingen in de VFR’s  en zullen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden

Lees verder...

6 mei 2019 14:38

Verzekeringsmaatschappij ASR bracht onlangs een reclamespotje uit waarin zij een Mopshond gebruikt om haar product aan te prijzen. Wij waren daar niet blij mee en schreven ASR aan.

Lees verder...

1 mei 2019 18:21

In de dierenasielen zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Thaigo!

Lees verder...

23 april 2019 11:14

Na tien jaar campagne voeren tegen het fokken van zieke rashonden was er vorige maand eindelijk goed nieuws. Minister Schouten kwam met nieuwe dierenwelzijnscriteria voor hondenfokkerijen. Dier&Recht had een gesprek met Marjan van Hagen, die verantwoordelijk is voor het opstellen van de criteria.

Lees verder...

17 april 2019 08:37

In de Telegraaf verwees dierenarts Kelly Kessen naar de overgangsregeling voor het fokken van honden met een korte snuit: “Op termijn moet de neus de helft van de schedellengte hebben. Voordat we zover zijn met de Franse Bulldogs en de Mopshonden zijn we weer even verder, vandaar die ‘overgangsnorm’ van een derde neuslengte. Dat is om ervoor te zorgen dat er überhaupt nog met deze dieren gefokt kan worden.”

Lees verder...

26 maart 2019 12:50

In de dierenasielen zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Bo!

Lees verder...

22 maart 2019 16:18

Iedereen kent het wel. Het beeld van een hond die schuldig kijkt terwijl hij bij zijn aan flarden gescheurde mand ligt. Je komt thuis en spreekt de hond streng toe, hij is stout geweest in je afwezigheid én hij weet het. Maar is dat ook echt zo?

Lees verder...

18 maart 2019 16:48

Dier&Recht is verheugd dat minister Schouten strenge criteria heeft opgesteld voor het fokken van kortsnuitige honden. De NVWA en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming hebben nu eindelijk duidelijke criteria om fokkers van ernstig doorgefokte kortsnuitige honden aan te pakken.

Lees verder...

11 maart 2019 14:25

Op de website van CP2 Fieldmarketing prijkt een zieke Mopshond met de woorden ‘Dat is pas activatie!’

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht