Meld een reclame!

Kom jij een reclame- of media-uiting met kortsnuiten tegen? Meld dat hier! Wij informeren het betreffende bedrijf over de ernstige problemen, en vragen hen om hun beleid aan te passen.

Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.

Benauwde honden, daar maak je geen reclame mee!

Kortsnuitige honden, je ziet ze werkelijk overal. Niet alleen op straat, maar ook in reclames en afgebeeld op kledingstukken en accessoires. Maar hondenrassen met een korte snuit lijden ernstig onder hun uiterlijke kenmerken. Het grootste deel van deze honden heeft chronische ademnood, doordat de veel te korte snuit hun luchtwegen blokkeert. Bezorgde dierenartsen wereldwijd roepen mensen op om geen kortsnuitige dieren te kopen.

Reclame maakt populair
Het gebruik van zieke hondenrassen in media- en reclame-uitingen zorgt voor een toenemende vraag naar deze stukgefokte rassen. Hierdoor groeit het aantal fokkers en ontstaat er een enorme toename van honden met ernstige fysieke aandoeningen. Slecht nieuws voor alle toekomstige pups, die gedoemd zijn tot een benauwd leven.

Meld reclames met kortsnuiten
Bedrijven die hun producten en diensten aanprijzen met kortsnuitige rassen, zijn meestal niet op de hoogte van de vele aandoeningen waar deze dieren onder lijden. Het wordt tijd dat daar door voorlichting verandering in komt! Want wie het leed van de kortsnuit kent, wil daar vast niet langer aan bijdragen.

Dus, zie jij een reclame met bijvoorbeeld een 'schattige' Mopshond, of een product met een afbeelding van een Franse Bulldog? Meld het ons! Wij wijzen het bedrijf op de ernstige gezondheidsproblemen van deze rassen en vragen hen om niet langer reclame te maken met dit soort honden. Samen zorgen we ervoor dat de kortsnuitige honden uit het straatbeeld verdwijnen!

Deze bedrijven zijn al aangeschreven:

Kom jij een reclame- of media-uiting met kortsnuiten tegen? Meld het ons! Met een misvormd dier maak je immers geen reclame. Wij informeren het betreffende bedrijf over de ernstige problemen, en vragen hen om geen reclame te maken met misvormde honden.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht