Blog | Rashondenwijzer

Blog

22 mei 2017 09:57

Het is al heel wat jaren geleden dat Timber voor het eerst bij mij op het spreekuur kwam. Dat moment was er één om te koesteren.

Lees verder...

17 mei 2017 12:51

De Franse Bulldog wordt gefokt met een ‘schattig’ klein staartje. Hoewel, schattig? Voor de hond is deze kort-gefokte staart erg frustrerend en leidt deze tot lichamelijke ongemakken en pijn. Wat zijn het eigenlijk voor ongemakken die door de korte staart veroorzaakt worden? 

Lees verder...

19 januari 2017 10:38

De RashondenWijzer is geüpdatet: tien nieuwe hondenrassen, een aantal nieuwe erfelijke aandoeningen en wetenschappelijke bronnen en een overzichtelijkere website.

Lees verder...

24 november 2016 11:43

Afgelopen week kwamen er twee honden, een Shih Tzu en een Franse Bulldog, in de praktijk, die beiden last hadden van jeuk. De één bleef zich tijdens het consult krabben en bijten, terwijl de ander het onderzoek stilletjes onderging.

Lees verder...

22 juli 2016 13:10

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het kan dat een hond heel snel snapt waar hij de resten van de maaltijd kan vinden? Of hoe hij feilloos een deur weet te openen zonder dat je dat hem hebt geleerd?

Lees verder...

Laat ze niet stikken

Het is algemeen bekend dat het mismaakte uiterlijk van de Franse Bulldog voor veel leed zorgt bij deze honden. Zo hebben ze ademhalingsproblemen door de korte snuit, moeten de dieren bevallen met behulp van een keizerssnede door de brede kop en zorgen de korte staart en te compacte bouw voor een hernia en aandoeningen aan de wervels.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht